Home / Placement Papers / TCS / TCS Reasoning Questions

TCS Reasoning Questions

TCS Reasoning Questions And Answers

1.What is G’s profession?

A.Doctor
B.Engineer
C.Lawyer
D.Pharmacist
E.Data Inadequate

Answer: Option A

Person Profession Berth
A Engineer Lower
B Pathologist Upper
C Pharmacist Middle
D Architect Lower
E Journalist Middle
F Lawyer Upper
G Doctor Middle

G is a doctor

2.Which of the following group occupies middle berth?

A.GED
B.GFC
C.FEC
D.GEC
E.None of these

Answer: Option D

Person Profession Berth
A Engineer Lower
B Pathologist Upper
C Pharmacist Middle
D Architect Lower
E Journalist Middle
F Lawyer Upper
G Doctor Middle

Middle berth is occupied by GEC

3.Who is the Architect?

A.G
B.F
C.D
D.A
E.None of these

Answer: Option C

Person Profession Berth
A Engineer Lower
B Pathologist Upper
C Pharmacist Middle
D Architect Lower
E Journalist Middle
F Lawyer Upper
G Doctor Middle

D is Architect

4.Who is to the immediate right of U?

A.P
B.R
C.T
D.Q
E.None of these

Answer: Option B
We can arrange the persons around and circle as:

R is immediate right of U.

5.Who is between T and S?

A.R
B.V
C.P
D.Q
E.None of these

Answer: Option B
We can arrange the persons around and circle as:

V is between T and S

6.The first and the second digits of each numbers given below are interchanged. Then, the first and the last digits of each new number thus formed are interchanged. Which of the following numbers then will be the highest?

A.165
B.354
C.247
D.489
E.234

Answer: Option D
After rearranging all the numbers, we get 516, 435, 724, 948, 423. Hence, option D

7.If the letters of the words ‘DOCUMENT’ are rearranged as they appear in the English alphabet, the position of how many letters remain unchanged after the rearrangement?

A.0
B.1
C.2
D.3
E.4

Answer: Option A
Given word D O C U M E N T
After rearrangement C D E M N O T U
So, no alphabet is at its same place

8.Who is third to the right of V?

A.S
B.T
C.Q
D.V
E.P

Answer: Option E
We can arrange the persons around and circle as:

P is third to the right of V

9.Who is immediate left of P?

A.Q
B.S
C.V
D.T
F.None of these

Answer: Option A
We can arrange the persons around and circle as:

So Q is to the left of P.

10.Which of the following pairs occupy the lower berth?

A.AG
B.AD
C.AC
D.BC
E.Data inadequate

Answer: Option B

Person Profession Berth
A Engineer Lower
B Pathologist Upper
C Pharmacist Middle
D Architect Lower
E Journalist Middle
F Lawyer Upper
G Doctor Middle

A and D are occupying the lower berth

Check Also

TCS Syllabus And Test Pattern

TCS Aptitude test syllabus and test pattern TCS conducts written test and three rounds of …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *