Home / Placement Papers / TCS / Sample Verbal Questions Of TCS

Sample Verbal Questions Of TCS

Sample Verbal Questions And Answers Of TCS

1.He does not fight because he is a coward person

1.He does not
2.Fight because
3.he is a coward person
4.no error

Answer: Option 3

Cowardly is an adjective

2.______ the new Safari Storme, Mahindra has more leverage in increasing the sales.

1.On
2.In
3.With
4.At

Answer: Option 3

‘with’ is the right preposition here as it shows the ‘possession’.

3.The vivid photos of majestic animals and colourful birds form the wild-life park is a graphic depiction of what is beautiful in the continent of Africa.

1.is a graphic depiction of what was beautiful in
2.are graphic depictions of what is beautiful in
3.is a beautiful and graphic depiction of
4.No improvement.

Answer: Option 2

here the the subject is ‘photos’ , which is plural therefore plural verb ‘are’ instead of singular ‘is’.

4.Which is the best example of a dog that is housebroken?

1.Rex always breaks things inside the house
2.Rover never jumps on guests
3.Muffin chews on peoples shoes
4.Spot goes outside to use the bathroom

Answer: Option 4

‘housebroken’ means one has to train the dog to not to excrete at improper place so option D is the case in point.

5.Which is the best synonym for ‘behave’ as applicable to this passage?

1.Understand
2.Train
3.Act
4.Listen

Answer: Option 3

the author says that one has to train a puppy ‘how to behave’ implies ‘how to act’

6.The author begins paragraphs 2 and 4 with the phrase, “On the other hand”. This phrase is used to

1.Contradict previous information
2.Contradict a later statement
3.support the following paragraph
4.Highlight an example

Answer: Option 1

on the other hand’ means ‘contrast the previous statement by giving examples/arguments.

7.The author apparently thinks that puppies are

1.Friendly and playful
2.Not as cute as adult dogs
3.Not as playful as adult dogs
4.Hardworking

Answer: Option 1

clearly mentioned in the first few lines of the passage

8.The passage speaks of

1.How puppies do not make good pets.
2.How puppies can be very destructive
3.The work involved in training puppies
4.The immature acts of puppies

Answer: Option 1

Author has given this in the first paragraph itself and after that he has explained that why should we get a dog instead of a puppy

9.The passenger car sales showed a decline ______ 7% to 5.6%

1.of
2.to
3.from
4.for

Answer: Option 3

To show the range the preposition pair is ‘from….to’.

 

Check Also

TCS Syllabus And Test Pattern

TCS Aptitude test syllabus and test pattern TCS conducts written test and three rounds of …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *