Home / Elitmus / elitmus Vocabulary Sentence Completion Question And Answer

elitmus Vocabulary Sentence Completion Question And Answer

elitmus Vocabulary Sentence Completion Question And Answer

elitmus Vocabulary Sentence Completion Question And Answer

1.Indian intellectuals may boast if they are so inclined of being _______ to the most elitist among the intellectual _______ of the world.

A.subordinate, traditions
B.heirs, cliques
C.ancestors, societies
D.heir, traditions

Correct Answer :d

2.Social studies, science matters of health and safety, the very atmosphere of the classroom these areas are few of the ____ for the ____ of proper emotional reactions.

A.things, growth
B.fertile, areas
C.fertile fields, inculcation
D.important areas, formatio

Correct Answer :d

 

3.As a step towards protesting against the spiraling prices the farmers have decided to stage a picket in an effort to ________.

A.show their virility
B.make themselves heard
C.curb the prices
D.topple the government

Correct Answer :B

4.I am always the first to admit that I have not accomplished everything that I ______ achieve five years ago.

A.set out to
B.went to
C.thought to
D.though of

Correct Answer :A

5.Taking risks, breaking the rules, and being a maverick have always been important for companies, but today, they are ______.

A.more crucial than ever
B.more crucial
C.much more crucial
D.very crucial

Correct Answer :A

6.Education is central because electronic networks and software driven technologies are beginning to _______ the economy barriers between nations.

A.breakdown
B.break
C.crumble
D.dismantle

Correct Answer :A

7.Sam asked me to keep his secret _____.

A.secret
B..in myself
C.amongst us
D.between us

Correct Answer :d

8.As the weekend finally rolled around, the city folk were only ______ happy to settle down and laugh their cares _______.

A.so, on
B..too, away
C.extremely, off
D.very, up

Correct Answer :A

9._______ about prolonged power cuts in urban areas, the authorities have decided to _______over to more reliable and eco-friendly systems to run its pumps.

A.worried, shift
B.frantic, move
C.troubled, jump
D.concerned, switch

Correct Answer :d

10.If there is nothing to absorb the energy of sound waves, they travel on _____ , but their intensity _____ as they travel further from their source.

A.everlasting, decreases
B.always, improves
C.forever, inclines
D.steadily, deflates

Correct Answer :d

Check Also

Elitmus Quantitative Aptitude Question And Answers

Elitmus Quantitative Aptitude Question And Answers Number System  Mixtures and Alligations  Percentage  Time and Work  …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *