Home / Elitmus / elitmus Logical Reasoning Seating Arrangements Questions And Answers

elitmus Logical Reasoning Seating Arrangements Questions And Answers

elitmus Logical Reasoning Seating Arrangements Questions And Answers

elitmus Logical Reasoning Seating Arrangements Questions And Answers

A, B, C, D, E, F and G are sitting in a row facing North
F is to the immediate right of E.
E is 4th to the right of G.
C is the neighbour of B and D.
The person who is third to the left of D is at one of the ends.

1.Who are to the left of C?

A.Only B
B.G, B and D
C.G and B
D.D, E, F and A

Correct Answer :C

2.Which of the following statement is not true?

A.E is to the immediate left of D
B.A is at one of the ends
C.G is to the immediate left of B
D.F is second to the right of D

Correct Answer :A

3.Who are the neighbours of B?

A.C and D
B.C and G
C.G and F
D.C and E

Correct Answer :B

4.What is the position of A?

A.Between E and D
B.Extreme left
C.Centre
D.Extreme right

Correct Answer :d

Four families decided to attend the marriage ceremony of one of their colleagues. One family has no kids, while the others have at least one kid each. Each family with kids has at least one kid attending the marriage. Given below is some information about the families and who reached when to attend the marriage.
The family with 2 kids came just before the family with no kids.
Shanthi who does not have any kids reached just before Sridevi’s family.
Sunil and his wife reached last with their only kid.
Anil is not the husband of Joya.
Anil and Raj are fathers.Sridevi’s and Anita’s daughters go to same school.
Joya came before Shanthi and met Anita when she reached the venue.
Raman stays the farthest from the venue.
Raj said his son could not come because of his exams.

5.Which woman arrive third?

A.Shanthi
B.Sridevi
C.Anita
D.Joya

Correct Answer :A

6.Name the correct pair of husband and wife?

A..Raj and Shanthi
B.Sunil and Sridevi
C.Anil and Sridevi
D.Raj and Anita

Correct Answer :B

7.Of the following pairs, whose daughters go to the same school?

A..Anil and Raman
B.Sunil and Raman
C.Sunil and Anil
D.Raj and Anil

Correct Answer :C

8.Whose family is known to have more than one kid for certain?

A.Raman’s
B.Raj’s
C.Anil’s
D.Sunil’s

Correct Answer :B

Study the following information and answer the question that follows:
Six picture cards P, Q, R, S, T and U are framed in six different colours- blue, green, grey, yellow, red and brown and are arranged from left to right ( not necessarily in the same order)
Six picture cards P, Q, R, S, T and U are framed in six different colours- blue, green, grey, yellow, red and brown and are arranged from left to right ( not necessarily in the same order)The pictures are of the king, princess, queen, palace, Joker and `prince.
The pictures are of the king, princess, queen, palace, Joker and `prince.The picture of the palace is in the blue colour frame but is not on card S and Card P which is
The picture of the palace is in the blue colour frame but is not on card S and Card P which is of the queen is in the brown frame and is placed at the extreme right.The picture of the princess is neither on card S nor on Card T and is not in the either green or the yellow frame. Card R has a picture of the king in the grey frame and it is fifth from the right and next to the card Q having the picture of the prince.
The picture of the princess is neither on card S nor on Card T and is not in the either green or the yellow frame. Card R has a picture of the king in the grey frame and it is fifth from the right and next to the card Q having the picture of the prince.

9.The picture of the Joker is in which colour frame?

A.Yellow
B.Green
C.Blue
D.Not enough Data

Correct Answer :d

10.The picture of the palace is printed on which card?

A.S
B.T
C.U
D.None

Correct Answer :B

Check Also

Elitmus Quantitative Aptitude Question And Answers

Elitmus Quantitative Aptitude Question And Answers Number System  Mixtures and Alligations  Percentage  Time and Work  …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *