Home / Elitmus / ELitmus Logarithms Questions And Answers

ELitmus Logarithms Questions And Answers

ELitmus Logarithms Questions And Answers

ELitmus Logarithms Questions And Answers

 

1.Find the value of log(a(a(a)^1/4)^1/4)^1/4 here base is a
A)0
B)1
C)3^0.25
D)None of these

Correct Answer : D

2. f(x) = logax + logbx + logcx if logax>=1
and logax>logbx>logcx
whats the minimum value of f(x) ?
A) 1
B) 2
C) 3
D) none of above

Correct Answer : A

3.If log 2 , log (2^x-1) , log ( 2^x+3) are in A.P, then the value of x will be:
A) log 5 base 2
B)1/2
C)log 32 base 4
D)log 2 base 5

Correct Answer : C

4.If log xy^3=a and log x^2y=b
then the value of log y / log x is?
A) 2a-b /3b-a
B) 2b-a /3a-b
C) 3a-b/ 2b-a
D) 3b-a/2a-b

Correct Answer : A

5.If logN base3+logN base9, is whole number, then how many number possible for N between 100 to 100?
A) 1
B) 20
C) 111
D) 121

Correct Answer : A

6.It is given that f(x)=log(base a)x + log(base b)x; where a is greater than 1 and less than b and value of log(base a)x>1,then what is the minimum value of f(x) will be:
A) 0
B) 1
C) 2
D) 1+log 2(base 3)

Correct Answer : B

7.What will be the value of:
log(e(e(e(e………)^1/3)^1/3)^1/3)^1/3)^1/3
A) 0
B) 1
C)1/3
D) ½

Correct Answer : D

8.What will be the value of log(b(b(b……..)^1/2)^1/2)^1/2
When base of the algorithm is b?
A) 0
B) ½
C) 1/3
D) 1

Correct Answer : D

9.When (2.5) ^10=w
Then w is nearly equal to the value
A) 5500
B) 9500
C) 10500
D) 5500

Correct Answer : B

10.If given equation is: (logA + logB +logC)/log6=6
Then find the count of possible solutions exist
A) 10
B) 8
C) 28
D) 49

Correct Answer : A

Check Also

Elitmus Quantitative Aptitude Question And Answers

Elitmus Quantitative Aptitude Question And Answers Number System  Mixtures and Alligations  Percentage  Time and Work  …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *