Home / Elitmus / eLitmus English Para Jumbles Questions And Answers

eLitmus English Para Jumbles Questions And Answers

eLitmus English Para Jumbles Questions And Answers

eLitmus English Para Jumbles Questions And Answers

1.Arrange the sentences A, B, C and D in a proper sequence so as to make a coherent paragraph. A. His left-hand concealed a blackjack, his right-hand groped for the torch in his pocket. B. The meeting was scheduled for 9 O’clock, and his watch showed the time to be a quarter to nine. C. The man lurked in the corner, away from the glare of light. D. His heart thumped in his chest, sweat beads formed themselves on his forehead his mouth was dry.

A.CABD
B.BDAC
C.BADC
D.ABCD

Correct Answer :A

2.A. The likelihood of an accident is determined by how carefully the motorist drives and how carefully the pedestrian crosses the street. B. An accident involving a motorist and a pedestrian is such a case. C. Each must decide how much care to exercise without knowing how careful the other is. D. The simplest strategic problem arises when two individuals interact with each other, and each must decide what to do without knowing what the other is doing.

A.ABCD
B.ADCB
C.DBCA
D.DBAC

Correct Answer :d

3.A. Group decision making, however, does not necessarily fully guard against arbitrariness and anarchy, for individual capriciousness can get substituted by collusion of group members. B. Nature itself is an intricate system of checks and balances, meant to preserve the delicate balance between various environmental factors that affect our ecology. C. In institutions also, there is a need to have in place a system of checks and balances which inhibits the concentration of power in the hands of only some individuals. D. When human interventions alter this delicate balance, the outcomes have been seen to be disastrous.

A.CDAB
B.BCAD
C.CABD
D.BDCA

Correct Answer :A

4.A. Secret persons shall strike with weapons, fire or poison. B. Clans mutually supporting each other shall be made to strike at the weak points. C. He shall destroy their caravans, herds, forests and troop reinforcements. D. The conqueror shall cause enemy kingdom to be destroy by neighboring kings, jungle tribes, pretenders or unjustly treated princes.

A.DCBA
B.ABCD
C.BDCA
D.ADCB

Correct Answer :A

5.A. No other document gives us so intimate a sense of the tone and temper of the first generation poets. B. Part of the interest of the journal is course historical. C. And the clues to Wordsworth’s creative processes which the journal are of decisive significance. D. No even in their own letters do Wordsworth and Coleridge stand so present before us then they do through the references in the journal.

A.BACD
B.BDAC
C.CBAD
D.DABC

Correct Answer :A

6.A. There was the hope that in another existence a greater happiness would reward one.there was the hope that in another existence a greater happiness would reward one. B. previous existence, and the effort to do better would be less difficult too when. C. it would be less difficult to bear the evils of one’s own life if. D. one could thing that they were but the necessary outcome of one’s errors in a.

A.CABD
B.BDCA
C.BADC
D.CDBA

Correct Answer :d

7.A. “To play great music, ” he said, “you must keep your eyes on a distant star.” B. Eleven years old, I was taking a violin lesson with Georges Enesco, my teacher, in his Paris studio. C. At the time, I took this to mean, simply, “Give your very best to every piece.” D. A deep-chested, powerful man with a rugged, gentle face, Enesco looked at me across the violin he held under his chin, and shook his bow.

A.BACD
B.BDAC
C.DACB
D.DABC

Correct Answer :B

8.A. I felt the truth of it when I visited Rock-feller Institute. B. They were as dedicated as monks in a 14th century monastery, yet their lives were being fulfilled because their eyes were on the star. C. Here a scientist worked with quite absorption developing antibiotics; there, another investigated a possible cure for tuberculosis; a third studied the effects of too much sugar in the blood. D. You don’t have to be a musician to benefit from my teacher’s wisdom.

A.CBAD
B.ACDB
C.DACB
D.DABC

Correct Answer :C

9.A. The leader should possess high intelligence. B. The reasons for this frequent neglect of intelligence as a prerequisite of leadership are complex. C. It is certainly true to say that this is more commonly underrated than any other aspect of leadership. D. There is first, a very general misunderstanding of such a phrase as ‘of very high intelligence.’

A.ABCD
B.ACBD
C.DABC
D.DBAC

Correct Answer :B

10.A. It has removed many of the material obstacles to the pursuit of the good life from the majority of mankind in those countries at a high level of technical development. B. But it has exposed us to new dangers, not the obvious dangers of new weapons of destruction, but the much more serious ones of a purely materialist view of life. C. The growth of science and technology has conferred obvious and immense benefits upon the community. D. It has also, as we too often forget, made possible new and daring adventures of the mind.

A.CADB
B.ABDC
C.ACBD
D.CDBA

Correct Answer :A

Check Also

Elitmus Quantitative Aptitude Question And Answers

Elitmus Quantitative Aptitude Question And Answers Number System  Mixtures and Alligations  Percentage  Time and Work  …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *