Home / Elitmus / Elitmus Data Interpretation Pie Charts Questions And Answers

Elitmus Data Interpretation Pie Charts Questions And Answers

Elitmus Data Interpretation Pie Charts Questions And Answers

 Elitmus Data Interpretation Pie Charts Questions And Answers

1.The following pie-chart shows the sources of funds to be collected by the National Highways Authority of India (NHAI) for its Phase II projects. Study the pie-chart and answers the question that follow.
Sources of funds to be arranged by NHAI for Phase II projects (in Rs. crores)
Nearly about 20% of the funds are to be arranged through:

eLitmus Data Interpretation Question Pie charts

A.SPVS
B.External Assistance
C.Annuity
D.Market Borrowing

Correct Answer :B

2.If NHAI could receive a total of Rs. 9695 crores as External Assistance, by what percent (approximately) should it increase the Market Borrowing to arrange for the shortage of funds?

A.4.5 %
B.7.5 %
C.6 %
D.8 %

Correct Answer :C

3.If the toll is to be collected through an outsourced agency by allowing a maximum 10% commission, how much amount should be permitted to be collected by the outsourced agency, so that the project is supported with Rs. 4910 crores?

A.6213 crores
B.Rs. 5827 crores
C.Rs. 5401 crores
D.Rs. 5316 crores

Correct Answer :C

4.The central angle corresponding to Market Borrowing is

A.52°
B.137.8°
C.187.2°
D.192.4°

Correct Answer :C

5.The approximate ratio of the funds to be arranged through Toll and that through Market Borrowing is

A.2:1
B.1:6
C..3:11
D2:5

Correct Answer :B

6.These questions are based on following graphs Classification of appeared candidates in a competitive test from different states and qualified candidates from those states. eLitmus DI Question Pie chartWhat is the ratio between the number of appeared candidates from states C and E together and the appeared candidates from states A and F together ?eLitmus DI Question Pie chart

A.17 : 33
B..11 : 13
C.13 : 27
D.17 : 27

Correct Answer :A

7.In which State the percentage of qualified candidates to that of appeared candidates is minimum ?

A.C
B.F
C.D
D.E

Correct Answer :d

8.What is the difference between the number of qualified candidates of states D and G What is the difference between the number of qualified candidates of states D and G

A.690
B.670
C.780
D.720

Correct Answer :d

9.What is the percentage of qualified candidates to that of appeared candidates from states B and C taken together ?What is the percentage of qualified candidates to that of appeared candidates from states B and C taken together ?

A.23.11
B.24.21
C.21.24
D. 23

Correct Answer :B

10.What is the ratio between number of candidates qualified from states B and D together and the number of candidates appeared from state C respectively ?What is the ratio between number of candidates qualified from states B and D together and the number of candidates appeared from state C respectively ?

A.8 : 37
B.11 : 12
C.37 : 40
D.7 :

Correct Answer :C

Check Also

Elitmus Quantitative Aptitude Question And Answers

Elitmus Quantitative Aptitude Question And Answers Number System  Mixtures and Alligations  Percentage  Time and Work  …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *