Home / Elitmus / elitmus Algebra And Arithmetic Questions And Answers

elitmus Algebra And Arithmetic Questions And Answers

elitmus Algebra And Arithmetic Questions And Answers

elitmus Algebra And Arithmetic Questions And Answers

Each question is followed by two statements. You have to decide whether the information provided in the statements is sufficient for answering the question.Each question is followed by two statements. You have to decide whether the information provided in the statements is sufficient for answering the question.Mark A If the question can be answered by using one of the statements alone, but cannot be answered by using the other statements alone.Mark B If the question can be answered by using either statement alone.Mark C If the question can be answered by using both statements together, but cannot be answered by using the either statement alone.Mark D If the question cannot be answered even by using both the statements together. 

1.Is X^2 divisible by 8? Statement 1: If X^3 divisible by 16. Statement 2: X divisible by 18.

A.A
B.B
C.C
D.D

Correct Answer :A

2.p, q are positive integers, p>q. The product of pq=24. What is the value of p? Statement 1: p/q is an integer. Statement 1: q/3 is an integer.

A.A
B.B
C.C
D.D

Correct Answer :A

3.Is x a negative number ? Is x a negative number ? Statement 1: 9x > 10x Statement 2: (2) x + 3 is positive.

A.A
B.B
C.C
D.

Correct Answer :A

4.if 21x+24y=c, is c a whole number? Statement 1: x is a multiple of 42 Statement 1: y is a multiple of 48

A.A
B.B
C.C
D.D

Correct Answer :C

5.Is |x – 2| < 1 ?Is |x – 2| < 1 ? Statement 1: |x| < 1 Statement 2: |x-1| < 2

A.A
B.B
C.C
D.

Correct Answer :A

6.Is the number completely divisible by 99? Is the number completely divisible by 99? The number is divisible by 9 and 11 Statement 1: The number is divisible by 9 and 11 simultaneously. Statement 2: If the digits of the numbers are reversed, the number is divisible by 9 and 11.

A.A
B.B
C.C
D.

Correct Answer :B

7.If m is an integer, is m odd? If m is an integer, is m odd? Statement 1: m/2 is not an even number Statemetn 2: m – 3 is an even integer.

A.A
B.B
C.C
D.D

Correct Answer :A

8.Let X be a real number.Is the modulus of X necessarily less than 3 ?Let X be a real number.Is the modulus of X necessarily less than 3 ? Statement 1: X(X + 3) < 0 Statement 2: X(X – 3) > 0

A.A
B.B
C.C
D.D

Correct Answer :A

9.Is n odd ? Is n odd? Statement 1: n is divisible by 3, 5, 7 and 9 Statement 2: 0 < n < 400

A.A
B.B
C.C
D.D

Correct Answer :C

10.What is the selling price of the article? What is the selling price of the article? Statement 1: The profit on sales is 20% The profit on each unit is 25% and the cost price is Rs 250. Statement 2: The profit on each unit is 25% and the cost price is Rs 250.

A.A
B.B
C.C
D.D

Correct Answer :A

Check Also

Elitmus Quantitative Aptitude Question And Answers

Elitmus Quantitative Aptitude Question And Answers Number System  Mixtures and Alligations  Percentage  Time and Work  …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *