Home / Placement Papers / DE Shaw / DE Shaw Sample Verbal Questions

DE Shaw Sample Verbal Questions

Sample Verbal Questions

In the following questions, some of the sentences have errors and some are correct. Find out which part of a sentence has an error. The number of that part is your answer. If a sentence is free from errors, then your answer is (4) i.e., No error.

1.When I went there

A.Charles is playing
B.Charles is playing
C.) No error
D.RTVZ

Answer & Explanation

Answer: Option B.

The event shows past time. Hence, Charles was playing should be used

In the following questions, out of the four alternatives, choose the one which best expresses the meaning of the given word.

2.Reverie

A.determination
B.day-dream
C.reality
D.realization

Answer & Explanation

Answer: Option B

The word Reverie (Noun) means: a state of thinking about pleasant things, almost as though you are dreaming; daydream.
Look at the sentence: He was jolted out of his reverie as the door opened

In the following questions, four alternatives are given for the meaning of the given Idiom/Phrase. Choose the alternative which best expresses the meaning of the Idiom/Phrase.

3.To strain every nerve

A.to make utmost efforts
B.to feel weak and tired
C.to be a diligent worker
D.to be methodical in work

Answer & Explanation

Answer: Option A

to make utmost efforts

4.To flog a dead horse

A.to whip a dead horse
B.to attempt to do the impossible
C.waste one’s efforts
D.to take advantage of a weakness

Answer & Explanation

Answer: Option B

to attempt to do the impossible

In the following questions, a sentence or bold part thereof is given which may need improvement. Alternatives are given at (1), (2) and (3) below, which may be a better option. In case no improvement is needed, your answer is (4).

5.A taller Sikh rushed forward than any of his comrades.

A.A Sikh, taller than any of his comrades, rushed forward
B.A Sikh rushed forward taller than any of his comrades
C.A Sikh rushed forward than any of his comrades taller
D.No improvement

Answer & Explanation

Answer: Option A

A sikh, taller than any of his comrades, rushed forward

6.An author in the reign of Queen Anne who was famous lived in a cottage

A.An author in the reign, who was famous, of Queen Anne lived in a cottage
B.In the reign of Queen Anne, an author lived in a cottage, who was famous
C.An author who was famous in the reign of Queen Anne lived in a cottage
D.No improvement

Answer & Explanation

Answer: Option C

An author who was famous in the reign of Queen Anne lived in a cottage

In the following questions, out of the four alternatives, choose the one which can be substituted for the given words/sentences.

7.A person who has no money to pay off his debts

A.insolvent
B.poor
C.destitute
D.pauper

Answer & Explanation

Answer: Option A

A person who has no money to pay off his debts- Insolvent

8.Words uttered impiously about God

A.amoral
B.philosophy
C.logic
D.blasphemy

Answer & Explanation

Answer: Option D

Words uttered impiously about God – blasphemy

In the following questions, some of the sentences have errors and some have none. Find out which part of a sentence has an error. The number of that part Is your answer. Your answer is (4) i.e.. No error.

9.
A.He is a university professor
B./ but of his three sons
C./ neither has any merit.
D./ No error

Answer & Explanation

Answer: Option D

Neither is used for two things. For more than two things, none should be used

10.
A.After knowing truth
B./ they took the right decision
C./ in the matter
D./ No error

Answer & Explanation

Answer: Option D

After knowing the truth will be a correct usage.

Check Also

Test Pattern & Selection Procedure Of DE Shaw

Test Pattern & Selection Procedure DE Shaw: DE Shaw group founded in 1988 is a global …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *