Home / CoCubes / Cocubes Speed, Time and Distance Questions with Answers

Cocubes Speed, Time and Distance Questions with Answers

Cocubes Speed, Time and Distance Questions with Answers

Cocubes Speed, Time and Distance Questions with Answers

1) Two trains for Palwal leave Kanpur at 10 a.m and 10:30 am and travel at the speeds of 60 kmph and 75 kmph respectively. After how many kilometers from Kanpur will the two trains be together?

A)140 km
B)145 km
C)150 km
D)155 km

Correct Answer : C

2) 28 children can do a piece of work in 50 days.How many children are needed to complete the work in 30 days?

A)49
B)40
C)35
D)45

Correct Answer : A

3)A man sets out to cycle from Delhi to Rohtak and at the same time, another man starts from Rohtak to cycle to cycle to Delhi. After passing each other they completed their journey in (10/3) hours and (16/3) hours respectively.At what rate does the second man cycle if the first cycle at 8 kmph?

A) 6.12 kmph
B) 6.42 kmph
C) 6.22 kmph
D) 6.32 kmph

Correct Answer : D

4)If 28 Men working 6 hours a day can finish a work in 15 days. In how many days can 21 men working 8 hours per day will finish the same work?

A) 24 days
B) 21 days
C) 18 days
D) 15 days

Correct Answer : D

Explanation:

15 days Work = 28 * 6 * 15 — (1) Work = 21 * 8 * x — – (2) Equating (1) and (2) 28 * 6 * 15 = 21 * 8 * x X= 15

5) A train is running at the rate of 60 kmph. A man is also going in the same direction on a track parallel to the rails at a speed of 45 kmph. If the train crosses man in 48 seconds, the length of the train is?

A)50m
B)150m
C)100m
D)200m

Correct Answer : D

Explanation:

200 m Speed = distance/time; Distance= speed * time = (60-45) * 48 * ( 5/18) ( relative speed in same direction is s1-s2 and kmph to m/sec 5/18) = 200m

6) Determine the speed of a train of length 240 meters if it crosses a pole in 15 seconds?

A)44.4 kmph
B)57.6 kmph
C)33.3 kmph
D)22.2 kmph

Correct Answer : B

7) A train 1200m long crosses a platform in 1.5 min at a speed of 54 kmph . What is the length of the platform?

A)150m
B)120m
C)175m
D)100m

Correct Answer : A

8) Two trains of the same length but with different speeds pass a static pole in 4 sec and 5 sec respectively. In what time will they cross each other .when they are moving in the same direction?

A)3.22 sec
B)4.98 sec
C)4.44 sec
D)4.22 sec

Correct Answer : C

Explanation:

Same direction : relative speed is s1-s2 Opposite Direction: relative speed is : s1+s2 S1= l/4 S2=l/5 Same direction: time= distance/speed =2l/s1-s2; Substitute s1 and s2 values in above equation, we get 40 seconds But no option contains this answer. Assuming that given question is for opposite direction then we get answer as 4.44 sec. So choose 4.44 seconds as answer

9) The direct distance between City A and City B is 300 miles. The direct distance between city B and City C is 400 miles. What could be the direct distance between city C and City A?

A)Between 100 and 700
B)Less than 100
C)More than 900
D)More than 700

Correct Answer : A

10) Train ‘A’ leaves a source station for destination station at 11 a.m., running at the speed of 60 kmph. Train B leaves the same source station to the same destination by the same route at 2 p.m. on the same day, running at the speed of 72 kmph. At what time will the two trains meet each other?

A)4 a.m.
B)4 p.m.
C)5 a.m.
D)5 p.m.

Correct Answer : C

Explanation:

With 60 kmph in 3 hours train ‘A’ covers 180 kms. Train B speed is 12kmph more than train ‘A’. Because train B started 3 hours later so it has to cover 180 extra with extra 12kmph speed. Time taken is = 180/12 = 15 hours So 15 hours from 2p.m is 5a.m on the next day

Check Also

CoCubes Visual Reasoning Question and Answers

CoCubes Visual Reasoning Question and Answers 1 ) Select the alternative in which the specified …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *