Home / CoCubes / Cocubes Quants Profit and Loss Questions And Answers

Cocubes Quants Profit and Loss Questions And Answers

Cocubes Quants Profit and Loss Questions And Answers

 

Cocubes Quants Profit and Loss Questions And Answers
loss and profit crossword puzzle

1)The cost price of 10 articles is equal to the selling price of 9 articles. Find the profit percent?

A)101/9 %
B)100/9 %
C)102/9 %
D)103/9 %

Correct Answer : B

Explanation:

Let Cost Price be x and selling price be y Then given that cost price of 10 articles is equal to the selling price of 9 articles That means 10x=9y Y= 10x/9 Profit percent = (( selling price – cost price )/cost price ) * 100 = 100/9 %

2) A sum of Rs 468.75 was lent out at simple interest and at the end of 1 year and 8 months, the total amount of Rs 500 is received. find the rate of interest?

A)2%
B)4%
C)1%
D)3%

Correct Answer : B

3) To earn an extra profit, a shopkeeper mixes 30 kg of dal purchased at Rs.36/kg and 26 kg of dal purchased at Rs.20/kg.What will be the profit that he will make if he sells the mixture at Rs.30/kg?

A)Rs.60
B)Rs.80
C)Rs.50
D)Rs.100

Correct Answer : B

4) At what rate percent CI does a sum of money become nine fold in 2 years?

A)100% p.a
B)300% p.a
C)400% p.a
D)200% p.a

Correct Answer : D

5)The retail price of a toothpaste of 140 grams is Rs 40, the shopkeeper gives a toothbrush whose actual price is Rs 10, free with it and still gains 25%. The cost price of the toothpaste is :

A)Rs.36
B)Rs.24
C)Rs. 30
D)None of the mentioned options.

Correct Answer : B

Explanation:

Selling price = 40 – 10 = 30 Rupees. Let cost price =x; Selling price = cost price + profit on cost price 30 = x + 25% of x; X= 24

6)Atul sold two mobiles for Rs.9900 each. At one mobile, he gained 10% and on other, he lost 10%. Find his gain or loss in a transaction?

A)Loss 1%
B)Neither loss Nor gain
C)Gain 1%
D)None of the mentioned options

Correct Answer : A

7)A Shopkeeper allows a discount of 20% on the marked price but charges 5% sales tax on the marked price and 5% service tax on the discounted price. If the customer pays Rs. 2670 as price including tax, then what is marked price of the item?

A)3245
B)3000
C)3200
D)3500

Correct Answer : B

Explanation:

x be the marked price x – 20% of x + 5% of sales tax + 5% of (x – 20% of x) = 2670 x=3000

8)Ashif sold an article for Rs 315 at a profit of 5%. What would have been the loss incurred by him it was sold for Rs. 275?

A)7.625%
B)4.5 %
C)5.625%
D)6.25%

Correct Answer : C

9)If the selling price of an article is (2/3)rd of its cost price, then find the profit/loss percent.

A)20% profit
B)33% profit
C)33% loss
D)20% loss

Correct Answer : C

Explanation:

33% loss Let’s say cost price is x Then selling price = (2/3)* x Profit or loss % =( ( selling price – cost price )/ Cost price ) * 100 = 33% loss

10)To earn an extra profit, a shopkeeper mixes 30 kg of dal purchased at Rs.36/kg and 26 kg of dal purchased at Rs.20/kg.What will be the profit that he will make if he sells the mixture at Rs.30/kg?

A)Rs.60
B)Rs.80
C)Rs.50
D)Rs.100

Correct Answer : B

Check Also

CoCubes Visual Reasoning Question and Answers

CoCubes Visual Reasoning Question and Answers 1 ) Select the alternative in which the specified …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *