Home / CoCubes / Cocubes Quants Algebra Questions with Answers

Cocubes Quants Algebra Questions with Answers

Cocubes Quants Algebra Questions with Answers

Cocubes Quants Algebra Questions with Answers

1) If 1/2x +1/4x+1/8x=14 Then the value of x is:

A)8
B)12
C)4
D)16

Correct Answer : D

2) For what value of “k” will the equation (2kx2 + 5kx +2)=0 have equal roots?

A)2/7
B)9/4
C)16/25
D)7/18

Correct Answer : C

3) If m=(2-√3),then the value of (m6+m4+m2+1) /m3 is

A)64
B)56
C)69
D)52

Correct Answer :  B

4) If a2+b2-4(a+b)= -8,then the value of (a-b) is:

A)4
B)0
C)2
D)8

Correct Answer : A

5) If x=12, y=4, then find the values of (x+y)x/y?

A)8009
B)4096
C)none
D)1024

Correct Answer : B

Explanation:

Here,12+4 is 16 and it is written as 2 power4, then 12/4 is 3, so now it is 2 power 12 so ans is 4096.

6) For all integral values of n, the expression ((7^2n)-(3^3n)) is a multiple of:

A) 10
B) 31
C) 12
D) 22

Correct Answer : A

7) If s(s+s1+s2)=9,s1(s+s1+s2)=16 and s2(s+s1+s2)= 144, then the what is the value of “s”?

A)7/11
B)1/11
C)11/13
D)9/13

Correct Answer : D

Explanation:

Let s+s1+s2 =x; Then s(x)=9 –(1) S1(x)=16 — (2) S2(x)=144 –(3) Add above three equations s(x)+S1(x)+S2(x)=9+16+144 x(s+s1+s2 ) = 169 x2=169 x=13 substitute x value in equation(1) so s=9/13

9) Study the following data carefully and answer the question that follows. A%B = (A+B)2 A#B = (A2-B2) A?B = (A-B)2 Question: Find the value of 5?(6%2)

A)-3481
B) 59
C)3481
D)-59

Correct Answer : C

10)If (x+1/X) = 6, the value of (X^5+1/x^5) is

A)7302
B)5473
C)6726
D)6734

Correct Answer :  C

Explanation:

Shortcut : let (x+1/x) = a Then (x5+1/x5) = a5-5a3+5a So answer : 6726

Check Also

CoCubes Visual Reasoning Question and Answers

CoCubes Visual Reasoning Question and Answers 1 ) Select the alternative in which the specified …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *