Home / CoCubes / Cocubes Equations Questions And Answers

Cocubes Equations Questions And Answers

Cocubes Equations Questions And Answers

Cocubes Equations Questions And Answers

1)Two packets are available for sale. Packet a: peanuts 100 gms for Rs 48 only Packet b: peanuts 150 gms for Rs 72 only Which is a better buy?

A) both have the same value
B)packet b
C)data insufficient
D)packet a

Correct Answer :A

Explanation:

both have the same value Packet-a : 1 gm cost = 48/100 Packet-b : 1 gm cost = 72/150

2) Consider the following two curves in the X-Y plane y=(x3+x2+5) y=(x2+x+5) Which of the following statements is true for -2<= x <=2?

A) The two curves do not intersect.
B) The two curves intersect thrice.
C) The two curves intersect twice.
D) The two curves intersect once.

Correct Answer : B

3) If (x+(1/x))=4,the value of (x^5+(1/x^5)) is:

A) 724
B) 500
C) 752
D) 525

Correct Answer : A

4) For what value of “k” will the equation (2kx2 + 5kx +2)=0 have equal roots?

A) 2/7
B) 9/4
C) 16/25
D) 7/18

Correct Answer : B

5) if x=12, y=4, then find the values of (x+y)x/y

A)8009
B)4096
C)none
D)1024

Correct Answer : B

6) The number which should be subtracted from 5a^2-3ab+7b^2 to make it equal to a^2+ab+b^2 is

A)4a2-4ab+6b2
B)4a2-4ab+5b2
C)4a2+4ab+6b2
D)4a2-3ab+6b2

Correct Answer : A

7) Evaluate:log(a^2bc^3)^5

A) 32log a + 5log b + 243log c
B) 10log a + 5log b + 15log c
C) 15(log a + log b + log c)
D) 5log (a^2bc^3)

Correct Answer : B

8) If r = at2 and s = 2at, then the relation among s, r and a is:

A)s^2 = 4ar
B)s = ar
C)s^2 = ar
D)None of the above

Correct Answer : A

9) If 2^x * 3^y = 18 and 2^2x * 3^y =36, the value of x is

A)0
B)1
C)2
D)3

Correct Answer : B

Check Also

CoCubes Visual Reasoning Question and Answers

CoCubes Visual Reasoning Question and Answers 1 ) Select the alternative in which the specified …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *