Home / CoCubes / CoCubes Blood Relation Question and Answers

CoCubes Blood Relation Question and Answers

CoCubes Blood Relation Question and Answers

CoCubes Blood Relation Question and Answers

1. Pointing to Manju, Raju said, “The son of her only brother is the brother of my wife”. How is Manju related to Raju?

a.Mother’s sister

b.Grandmother

c.Mother-in-law

d.Sister of father-in-law

e.Maternal aunt

Correct Answer : d.

Explanation :

Brother of Raju’s wife- Raju’s brother-in-law; Son of Manju’s brother is the brother-in-law of Raju. So Manju’s brother is Raju’s father-in-law ie, Manju is the sister of Raju’s father-in-law.

2. Introducing a man to her husband, a woman said, “His brother’s father is the only son of my grandfather.” How is the woman related to this man?

a.Mother

b.Aunt

c.Sister

d.Daughter

e.Grandmother

Correct Answer: c

Explanation :

Only son of her grandfather – her father; man’s brother’s father- man’s father. So, man’s  father is her father ie, She is the man’s sister.

3. How is Radha’s mother’s mother’s daughter-in-law’s daughter related to Radha?

a.Sister

b.Mother

c.Cousin

d.Aunt

Correct Answer : c

Explanation :

Mother’s mother- grandmother; grandmother’s daughter-in- law’s daughter- grandmother’s son’s daughter- Radha’s cousin. 

4. A is the husband of B. E is the daughter of C. A is the father of C. How is B related to E?

a.Mother

b.Grandmother

c.Aunt

d.Cousin

Correct Answer: b.

Explanation :

Couples A-B; A is the father of C; C’s daughter is E. So, E’s grandmother is B.

5. Mr.Ramu’s mother’s father-in-law’s only son’s only daughter’s son is Chetan. How is Ramu related to Chetan?

a.Uncle

b.Nephew

c.Niece

d.Father

e.Cannot be determined

Correct Answer : a.

Explanation :

Mr. Ramu’s mother’s father-in-law’s only son is Ramu’s father. Ramu’s father’s only daughter is Ramu’s sister. Ramu’s sister’s son is Chetan. Hence, Ramu is uncle of Chetan. 

Refer to the data below and answer the questions that follow. 

A, B, C, D, E, F and G are the seven members of a family. There are two married couple and two children in the 3rd generation.

G is B’s mother.

D is E’s mother.

F is C’s son

B is E’s Aunt. 

6. How is D related to B?

a.Sister

b.Sister-in-law

c.Mother

d.Aunt

Correct Answer: d.

Explanation :

B may be E’s maternal or parental aunt making (a) or (b) possible. But we do not know which one is correct.

7. If C is B’s husband, how is F related to E?

a.Brother

b.Sister

c.Cousin

d.Cannot be determined

Correct Answer : c

Explanation :

B is E’s aunt and F is B and C’s son. Hence E and F are cousins.

8. If A is G’s son, how is A related to F?

a.Uncle

b.Father

c.Cousin

d.Brother

Correct Answer :a

Explanation :

A is G’s son, that is B’s brother, and F is B’s son. Hence, A is F’s uncle. 

9. Who is E’s father? (Use the data if necessary from the previous question)

a.B

b.A

c.C

d.G

Correct Answer : b

Explanation :

One of the married couples is B-C. The other couple must be D-A, where D is E’s mother.

10. How many females are there in the family? (Use the data if necessary from the previous question)

a.3

b.4

c.5

d.Cannot be determined

Correct Answer : d

Explanation :

We know that G, B and D are women. We also know that A,C and F  are men. We do not know the gender of E.

Check Also

CoCubes Visual Reasoning Question and Answers

CoCubes Visual Reasoning Question and Answers 1 ) Select the alternative in which the specified …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *