Home / CoCubes / Cocubes Averages Questions And Answers

Cocubes Averages Questions And Answers

Cocubes Averages Questions And Answers

Cocubes Averages Questions And Answers

1. The average of first 10 even numbers is?

A. 18

B. 22

C. 9

D. 11

Correct Answer : D

Explanation:

Sum of 10 even numbers = 10 * 11 = 110

Average = 110/10 = 11

2. The average of 11 numbers is 10.9. If the average of first six is 10.5 and that of the last six is 11.4 the sixth number is?

A. 11.0

B. 11.3

C. 11.4

D. 11.5

Correct Answer : D

Explanation:

1 to 11 = 11 * 10.9 = 119.9

1 to 6 = 6 * 10.5 = 63

6 to 11 = 6 * 11.4 = 68.4

63 + 68.4 = 131.4 – 119.9 = 11.5

6th number = 11.5

3. The average of first ten prime numbers which are odd is?

A. 12.9

B. 13.8

C. 17

D. 15.8

Correct Answer : D

Explanation:

Sum of first 10 prime no. which are odd = 158

Average = 158/10 = 15.8

4. The average of first 10 natural numbers is?

A. 5

B. 5.5

C. 6.5

D. 6

Correct Answer : B

Explanation:

Sum of 10 natural no. = 110/2 = 55

Average = 55/10 = 5.5

5. The average of first 10 odd numbers is?

A. 11

B. 10

C. 17

D. 9

Correct Answer :  B

Explanation:

Sum of 10 odd no. = 100

Average = 100/10 = 10

6. The average weight of 25 persons sitting in a boat had some value. A new person added to them whose weight was 46 kg only. Due to his arrival, the average weight of all the persons decreased by 5 kg. Find the average weight of first 25 persons?

A. 55 kg

B. 62 kg

C. 56 kg

D. None

Correct Answer:  D

Explanation:

25x + 46 = 26(x – 5)

x = 176

7. The average salary per head of the entire staff of an office including the officers and clerks is Rs.90. The average salary of officers is Rs.600 and that of the clerks is Rs.84. If the number of officers is 2, find the number of officers in the office?

A. 1540

B. 960

C. 840

D. 1020

Correct Answer:  D

Explanation:

8. Three years ago the average age of a family of six members was 19 years. A boy have been born, the average age of the family is the same today. What is the age of the boy?

A. 1 year

B. 1.5 years

C. 2 years

D. 2.5 years

Correct Answer : A

Explanation:

6 * 22 = 132

7 * 19 = 133

————–

1

9. The average of five results is 46 and that of the first four is 45. The fifth result is?

A. 1

B. 10

C. 12.5

D. 50

Correct Answer:  D

Explanation:

5 * 46 – 4 * 45 = 50

30. The average of 11 results is 50, if the average of first six results is 49 and that of the last six is 52. Find the sixth result?

A. 46

B. 56

C. 34

D. 57

Correct Answer:  B

Explanation:

1 to 11 = 11 * 50 = 550

1 to 6 = 6 * 49 = 294

6 to 11 = 6 * 52 = 312

6th = 294 + 312 – 550 = 56

Check Also

CoCubes Visual Reasoning Question and Answers

CoCubes Visual Reasoning Question and Answers 1 ) Select the alternative in which the specified …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *