Home / Placement Papers / Cisco / Cisco Placement Papers | Reasoning Questions

Cisco Placement Papers | Reasoning Questions

Cisco Reasoning Questions

1.Who has written about a vengeful mad scientists?

A.Abner
B.Blake
C.Celeste
D.Can’t say
E.None of these

Answer & Explanation

Answer: Option A

S No. Name Surname Title Setting Threat
1 Celeste Gordon Nightmares Sea Nuclear Explosion
2 Abner Irving Mushroom Madness Mad Scientist
3 Doris Frederick October Opression Venus Killer Plants
4 Ellery James Land’s lost Mountains Hostile Aliens
5 Blake Henderson Killer Time Mars Ice age

2.Whose last name is James?

A.Abner
B.Blake
C.Celeste
D.Doris
E.Ellery

Answer & Explanation

Answer: Option E

S No. Name Surname Title Setting Threat
1 Celeste Gordon Nightmares Sea Nuclear Explosion
2 Abner Irving Mushroom Madness Mad Scientist
3 Doris Frederick October Opression Venus Killer Plants
4 Ellery James Land’s lost Mountains Hostile Aliens
5 Blake Henderson Killer Time Mars Ice age

3.Give the title of Gordon’s story.

A.Killer Time
B.Land’s Lost
C.Mushroom Madness
D.Nighmares
E.October

Answer & Explanation

Answer: Option D

S No. Name Surname Title Setting Threat
1 Celeste Gordon Nightmares Sea Nuclear Explosion
2 Abner Irving Mushroom Madness Mad Scientist
3 Doris Frederick October Opression Venus Killer Plants
4 Ellery James Land’s lost Mountains Hostile Aliens
5 Blake Henderson Killer Time Mars Ice age

4.What is the threat involved in the story set on the moon?

A.Hostile Aliens
B.Killer plants
C.Mad scientist
D.Can’t say
E.None of these

Answer & Explanation

Answer: Option C

S No. Name Surname Title Setting Threat
1 Celeste Gordon Nightmares Sea Nuclear Explosion
2 Abner Irving Mushroom Madness Mad Scientist
3 Doris Frederick October Opression Venus Killer Plants
4 Ellery James Land’s lost Mountains Hostile Aliens
5 Blake Henderson Killer Time Mars Ice age

5.

101 323 545 767 989 111011
34 a b c d e

A.56
B.78
C.43
D.100
E.None of these

Answer & Explanation

Answer: Option A

The series is: every digit of the no. increases by 2 in each step.

6.

-1 0 10 65 345 1750
-2 a b c d e

A.-1750
B.1375
C.-1325
D.-1475
E.None of these

Answer & Explanation

Answer: Option E

-1375. the series is (+1) x 5, (+2) x 5, (+3) x 5…

7.A market survey shows that 40% consumers liked Cola drink of brand ‘A’, 25% consumers liked Cola drink of brand ‘B’ and 10% consumers liked both. What pet-cent of consumers liked neither Cola’ A’ nor ‘B’

A.35%
B.25%
C.45%
D.55%

Answer & Explanation

Answer: Option C

If 10% like both, then % who like only A = 40 – 10 = 30%
Similarly Only B = 15%
So % who like at least one = 55%
∴ % who neither like ‘A’ nor ‘B’ = 45%. Option C

8.Find the odd man out.

A.phi
B.fos
C.pur
D.gro
E.None of these

Answer & Explanation

Answer: Option D

After comparison, cal = sweet, sta = is and rest is not clear.

9.How would you write “you sour apple” in the above code language?

A.lep cal gro
B.sta lep fos
C.lep phi fos
D.Can’t say
E.None of these

Answer & Explanation

Answer: Option D

After comparison, cal = sweet, sta = is and rest is not clear.

10.What is the code for “sweet”?

A.call
B.phi
C.sta
D.Can’t say
E.None of these

Answer & Explanation

Answer: Option A

After comparison, cal = sweet, sta = is and rest is not clear.

Check Also

Cisco Sample Verbal Questions | Placement Papers

Sample Verbal Questions 1.Seeing the headmaster entering the class-room, the football was quickly hidden by …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *