Home / Placement Papers / Cadence / Cadence Reasoning Questions | Placement Papers

Cadence Reasoning Questions | Placement Papers

Cadence Reasoning Questions

 

1.Statements : G ≥ R > O ≥ S ; Y < O ≤ F
Concusion I : G > Y
Concusion II : S ≤ F

A.Only conclusion I follows
B.Only conclusion II follows
C.Either I or II follows
D.Neither I nor II follows
E.Both I and II follow

Answer & Explanation

Answer: Option E

G ≥ R > O >Y
S &le O ≤ F
Conclusion I : G > Y
Conclusion II : S ≤ F
So that both Conclusion I & II are follows.

2.Statements : W ≥ 1 = P > E ≥ S Concusion I : S < W Concusion II : S = W

A.Only conclusion I follows
B.Only conclusion II follows
C.Either I or II follows
D.Neither I nor II follows
E.Both I and II follow

Answer & Explanation

Answer: Option A

W ≥ 1 = P > E ≥ S
Conclusion I : S ≤ W
Conclusion II : S = W
Conclusion I is Follows.

3.Statements : R ≤ C ≤ J = T ≤ P > Q ≥ H
Concusion I : R < P
Concusion II : P = R

A.Only conclusion I follows
B.Only conclusion II follows
C.Either I or II follows
D.Neither I nor II follows
E.Both I and II follow

Answer & Explanation

Answer: Option C

Statements : R ≤ C ≤ J = T ≤ P > Q ≥ H Conclusion I : R < P Conclusion II : P = R Either Conclusion I or Conclusion II is follows.

4.Which of the following combinations represents the school in which E studies and the city he likes?

A.DAS-Bangalore
B.RIS-Bangalore
C.DAS-Kolkata
D.VCS-Delhi
E.PIS-Delhi

Answer & Explanation

Answer: Option B

Persons City School
C Ranchi VCS
D Surat VCS
E Bangalore RIS
F Mumbai RIS
G Delhi DAS
H Kolkata DAS
I Pune VCS
From the question, Table is:
As from the table, E studies in RIS and Likes Banglore city.

5.Which of the following cities does G like?

A.Pune
B.Ranchi
C.Mumbai
D.Delhi
E.Surat

Answer & Explanation

Answer: Option D

Persons City School
C Ranchi VCS
D Surat VCS
E Bangalore RIS
F Mumbai RIS
G Delhi DAS
H Kolkata DAS
I Pune VCS
From the question, Table is:
We conclude that, G likes Delhi city.

6.Four of the following five are alike in a certain way as per the given arrangement and hence form a group. Which of the following does not belong to that group?

A.DF
B.CI
C.HG
D.FE
E.ID

Answer & Explanation

Answer: Option A

Persons City School
C Ranchi VCS
D Surat VCS
E Bangalore RIS
F Mumbai RIS
G Delhi DAS
H Kolkata DAS
I Pune VCS
From the question, Table is:
Clearly, from the table we conclude that, DF does not belong to that group.

7.Who amongst the following likes Kolkata?

A.F
B.H
C.I
D.C
E.D

Answer & Explanation

Answer: Option B

Persons City School
C Ranchi VCS
D Surat VCS
E Bangalore RIS
F Mumbai RIS
G Delhi DAS
H Kolkata DAS
I Pune VCS
From the question, Table is:
Clearly, from the table we conclude that, H likes Kolkata.

8.If P is sister of J, how is J related to M?

A.Sister-in-law
B.Cannot be determined
C.Brother
D.Brother-in-law
E.Uncle

Answer & Explanation

Answer: Option D

Big Bull
-Sign shows female and + sign shows male.
ST and MP are couples. MQ and JP are brother sister pairs. While R is son of M and P.

9.As per the given information, how is M related to S?

A.Son
B.Son-in-law
C.Niece
D.Nephew
E.Daughter-in-law

Answer & Explanation

Answer: Option B

Big Bull
-Sign shows female and + sign shows male.
M Is son-in-law of S.

10.As per the given information, how is T related to Q?

A.Nephew
B.Cannot be determined
C.Uncle
D.Niece
E.Aunt

Answer & Explanation

Answer: Option C

Big Bull
-Sign shows female and + sign shows male.
T is uncle of Q.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *