Home / Amcat / AMCAT Prepositions and Conjunctions Questions And Answer

AMCAT Prepositions and Conjunctions Questions And Answer

AMCAT Prepositions and Conjunctions Questions And Answer

AMCAT Prepositions and Conjunctions Questions And Answer

1. Select the correct Answertion that fills the blank to make the sentence meaningfully complete. : The ruling party will have to put its own house ……… order.

A) in
B) on
C) to
D) into

Correct Answer : A


2. Select the correct Answertion that fills the blank to make the sentence meaningfully complete. : Once he has signed the agreement, he won’t be able to …..

A) back up
B) back in
C) back at
D) back out

Correct Answer : D


3. Select the correct Answertion that fills the blank to make the sentence meaningfully complete. : In school many of us never realised the importance that grammar would …. in later life.

A) figure
B) portrary
C) play
D) exercise

Correct Answer : C


4. Select the correct Answertion that fills the blank to make the sentence meaningfully complete. : ‘Please’ and ‘ Thank you’ are the little courtesies by which we keep the ….. of life oiled and running smoothly.

A) path
B) machine
C) garden
D) river

Correct Answer : B


5. Select the correct Answertion that fills the blank to make the sentence meaningfully complete. : He …… in wearing the oldfashioned coat inspite of his wife’s disapproval.

A) insists
B) persists
C) desists
D) resists

Correct Answer : B


6. Select the correct Answertion that fills the blank to make the sentence meaningfully complete. : Monika is quite intelligent but rather ……

A) idealistic
B) generous
C) lazy
D) Answertimistic

Correct Answer : C


7. Select the correct Answertion that fills the blank to make the sentence meaningfully complete. : The boy fell …. the bicycle.

A) of
B) off
C) from
D) under

Correct Answer : B


8. Select the correct Answertion that fills the blank to make the sentence meaningfully complete. : Ravi put ….. the light and slept.

A) for
B) down
C) in
D) out

Correct Answer : D


9. Select the correct Answertion that fills the blank to make the sentence meaningfully complete. : Radha felt very much grateful . . . her boss for the kindness he had shown in granting her leave.

A) To
B) For
C) Towards
D) With

Correct Answer : A


10. Select the correct Answertion that fills the blank to make the sentence meaningfully complete. : The consequence of his haughtiness was that his services were dispensed . . . . by his master.

A) About
B) From
C) With
D) Round

Correct Answer : C


11. Select the correct Answertion that fills the blank to make the sentence meaningfully complete. : Rati just chimes . . . . the Answerinion of her husband and seems to have no mind of her own.

A) From
B) With
C) In with
D) On about

Correct Answer : C


12. Select the correct Answertion that fills the blank(s) to make the sentence meaningfully complete. : Most children remain . . . . school . . . the ages of seven and eight.

A) In/in
B) At/between
C) Inside/of
D) Under/beyond

Correct Answer : B


13. Select the correct Answertion that fills the blank(s) to make the sentence meaningfully complete. : When Shankar remembered his wife long dead he was moved . . . . tears.

A) For
B) With
C) To
D) Through

Correct Answer : C


14. Select the correct Answertion that fills the blank(s) to make the sentence meaningfully complete. : The protracted illness has reduced him . . . . skeleton.

A) Till
B) Round
C) Through
D) To

Correct Answer : D


15. Select the correct Answertion that fills the blank(s) to make the sentence meaningfully complete. : Social psychology studies . . . . the behaviour of human groups organised or unorganised.

A) With
B) Of
C) In
D) None of these

Correct Answer : D


16. Select the correct Answertion that fills the blank(s) to make the sentence meaningfully complete. : Because she had a reputation for . . . . we were surprised and pleased when she greeted us so . . . ..

A) insolence . . . .irately
B) insouciance . . . .cordially
C) graciousness . . . .amiably
D) querulousness . . . .affably

Correct Answer : D


17. Select the correct Answertion that fills the blank(s) to make the sentence meaningfully complete. : Raghav is not attracted by the . . . . life of the . . . . , always wandering through the country-side, begging for charity.

A) proud . . . . almsgiver
B) noble . . . . philanthrAnswerist
C) affluent . . . . mendicant
D) peripatetic ……………vagabond

Correct Answer : D

 

 

Check Also

AMCAT Logical Reasoning Previous Paper

AMCAT Logical Reasoning Previous Questions And Answers 1:  Statement : Nearly 25% of drivers who …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *