Home / Amcat / AMCAT English Subject-Verb Agreement Questions And Answers

AMCAT English Subject-Verb Agreement Questions And Answers

AMCAT English Subject-Verb Agreement Questions And Answers

AMCAT English Subject-Verb Agreement Questions And Answers

AMCAT English Subject-Verb Agreement Questions And Answers

1. In the question a part of the sentence is italicised. Alternatives to the italicised part is given which may improve the construction of the sentence. Select the correct alternative. : To get one’s name in the Rowland Ward’s book of hunting records was the hot ambition of every serious hunter.

A) extreme
B) burning
C) reluctant
D) No improvement needed

Correct Answer : B


2. In the question a part of the sentence is italicised. Alternatives to the italicised part is given which may improve the construction of the sentence. Select the correct alternative. : Whatever to our other problems, we have no shortcoming to cheap labour in India.

A) default
B) deficit
C) scarcity
D) No improvement needed

Correct Answer : C


3. In the question a part of the sentence is italicised. Alternatives to the italicised part is given which may improve the construction of the sentence. Select the correct alternative. : Neha was fined for careless driving.

A) got fined
B) fined
C) was to be fined
D) No improvement needed

Correct Answer : D


4. In the question a part of the sentence is italicised. Alternatives to the italicised part is given which may improve the construction of the sentence. Select the correct alternative. : You have come here with a view to insult me.

A) to insulting me
B) of insulting me
C) for insulting me
D) No improvement needed

Correct Answer : B


5. In the question a part of the sentence is italicised. Alternatives to the italicised part is given which may improve the construction of the sentence. Select the correct alternative. : I would have waited for you at the station if I knew that you would come.

A) had known
B) was knowing
C) have known
D) No improvement needed

Correct Answer : A


6. In the question a part of the sentence is italicised. Alternatives to the italicised part is given which may improve the construction of the sentence. Select the correct alternative. :Due to these reason we are all in favour of universal compulsory education.

A) Out of these reasons
B) For these reasons
C) By these reasons
D) No improvement needed

Correct Answer : B


7. In the question a part of the sentence is italicised. Alternatives to the italicised part is given which may improve the construction of the sentence. Select the correct alternative. : When it was feared that the serfs might go too far and gain their freedom from serfdom, the Protestant leaders joined the princes at crushing them.

A) into crushing
B) in crushing
C) without crushing
D) No improvement needed

Correct Answer : B


8. In the question a part of the sentence is italicised. Alternatives to the italicised part is given which may improve the construction of the sentence. Select the correct alternative. : The dissidents hold a great problem in every political party.

A) cause
B) give
C) pose
D) No improvement needed

Correct Answer : A


9. In the question a part of the sentence is italicised. Alternatives to the italicised part is given which may improve the construction of the sentence. Select the correct alternative. : I shall not go until I am invited.

A) till I am invited
B) unless I am invited
C) if not I am invited
D) No improvement needed

Correct Answer : B


10 . In the question a part of the sentence is italicised. Alternatives to the italicised part is given which may improve the construction of the sentence. Select the correct alternative. : They are social insects, living in communities, regulated by definite laws, each member of society bearing a well-defined and separate part in the work of a colony.

A) who are living in communities
B) living among a communities
C) who lives with a communities
D) No improvement needed

Correct Answer : D


11. In the question a part of the sentence is italicised. Alternatives to the italicised part is given which may improve the construction of the sentence. Select the correct alternative. : Please remind me of posting these letters to my relatives.

A) by posting
B) to post
C) for posting
D) No improvement needed

Correct Answer : 2


12. In the question a part of the sentence is italicised. Alternatives to the italicised part is given which may improve the construction of the sentence. Select the correct alternative. : The reason why he wrote the letter was because he could not contact him over the phone.

A) why he wrote the letter was since
B) for which he wrote the letter was because
C) why he wrote the letter was that
D) No improvement needed

Correct Answer : 2


13 . In the question a part of the sentence is italicised. Alternatives to the italicised part is given which may improve the construction of the sentence. Select the correct alternative. : While crossing the highway a five year old child was knocked out by a passing car.

A) away
B) up
C) down
D) No improvement needed

Correct Answer : C


14. In the question a part of the sentence is italicised. Alternatives to the italicised part is given which may improve the construction of the sentence. Select the correct alternative. : Not a word they spoke to the unfortunate wife about it.

A) did they speak
B) they will speak
C) they had spoken
D) No improvement needed

Correct Answer : A


15. In the question a part of the sentence is italicised. Alternatives to the italicised part is given which may improve the construction of the sentence. Select the correct alternative. : The mother has not seen the child for several months and now eagerly looks forward to seeing him.

A) looks ahead to
B) looks for
C) looks onto
D) No improvement needed

Correct Answer : D

 

 

Check Also

AMCAT Logical Reasoning Previous Paper

AMCAT Logical Reasoning Previous Questions And Answers 1:  Statement : Nearly 25% of drivers who …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *